dimarts, 8 de març de 2016

El cinema i les professores

Hui, 8 de març, com a dia de la dona i dins la temàtica d'Espaicinema, volem fer el nostre xicotet homenatge parlant del paper de les professores al cinema i de les identitats que ens mostren.

El cinema s'ha ocupat des de fa temps de temes relacionats amb l'educació i de la professió del docent, i és que la figura del mestre i de la mestra és un paper clau.

Cinematogràficament parlant, la imatge de la professora ocupa un lloc important, una qüestió normal si tenim en compte la vida real, on les dones són majoria en la professió docent, encara que no solen tindre un paper protagonista o rellevant. Encara es reprodueixen desigualtats entre els rols de professors i professores, demostrant realitats però també reflexions entorn les identitats que es transmeten.
  • Quadre:
Abril, F. L., Trujillo, L. S., & Pecino, R. M. (2011).

Recomanem la bibliografia consultada:
 
  • Abril, F. L., Trujillo, L. S., & Pecino, R. M. (2011). Las mujeres profesoras en el cine: un mundo de identidades múltiples y profundos conflictos. In Logros y retos: Actas de III congreso universitario nacional" Investigación y género" (pp. 1117-1133).
 
On a més d'investigar la qüestió més profundament ens parlen de pel·lícules concretes d'esta temàtica.
 
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada